Ana içeriğe atla

ARDA-FED Başkanı Yaşar Geler Kurban Bayramı Mesajı



  İstanbul Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanı Yaşar Geler Kurban Bayramı Mesajı:
Barış, barış, barış… İlle de Barış… Tüm ulusumuzun Barış, huzur ve mutluluk içerisinde bir Kurban Bayramı geçirmesini diliyorum…Kocaeli Gölge Dergisi Eylül sayısında çıkan Barışa dair yazdığım makaleyi okumanızı diliyorum.

Barış, Barış, Barış… İlle de Barış!

Bu günlerde, hatta uzun zamandır en çok duyduğumuz sözcüktür Barış. Özellikle de 7 Haziran seçimleri ve 20 Temmuz Suruç bombasının patlamasından sonra. 34 genç fidanı kaybettikten sonra. Onların derdi neydi? Barış. Kime Barış? Suriye’ de yaşayan ve en çok ta soysal ve psikolojik travma yaşayan çocuklara… İşte onlar bunun için, Barış için orada olduklarından hayatlarının baharında yok oldular.

Kime Barış? Anadolu’nun bağrında, dağında, ovasında, köyünde, mezrasında, beldesinde, ilçesinde, ilinde yaşayan insanlarımıza…
Kime Barış? Ülkemizin her köşesinde yaşayan Türk’e, Kürt’e, Laz’a, Çerkez’e, Alevi’ye, Sünni’ye, Müslüman’a, Hıristiyan’a vs. vs…
Kime Barış? Bebeğine, çocuğuna, gencine, yaşlısına, erkeğine, kadınına…
Kime Barış? Polisine, askerine, memuruna, işçisine, köylüsüne, dağdakine, ovadakine…
Yukarıda saydığım onca değere karşılık Barış’a değmez mi? Demek ki herkesin hakkı, Barış. Mustafa Kemal Atatürk’ ün bile o zor koşullarda söylediği de tam bu değimliydi? ‘’Yurtta Barış, Dünyada Barış.’’ 

Son zamanlarda artan şiddet ve terör olayları elbette ki tüm halkımızı derinden üzmektedir. Her geçen gün aldığımız şehit haberleri içimizi sızlatmakta ve yaramızı derinleştirmektedir. Neden ve niçin bu şiddetin ve olayların çıktığını hala anlayabilmiş te değiliz. Tek anladığımız bir şey var, o da ‘’ Anaların ağladığı, çocukların yetim ve öksüz kaldığı, halkımızın birbirine karşı düşmanlık beslemeye başladığıdır.’’ Bu durumun da, ülkemizi içinden çıkılmayacak bir kardeş kavgasına doğru sürüklemeye başlamasıdır. 

Terörün vurduğu acı ne kadar içimizi sızlatıyorsa, teröre karşı duyulan öfkenin sınırlarını aşarak, taa bir bölgenin tüm insanlarını potansiyel suçlu sayarak şiddete maruz bırakılmaları da o kadar içimizi sızlatmaktadır. 
Özellikle son günlerde bazı illerimizde, bizim de mensubu olduğumuz doğu illerinden gelen araçların taşlanması, sırf o yörenin insanı olduğu için şiddete maruz kalması tüm bölge halkını derinden yaralamaktadır. Halbu ki, Türkiye’nin sınırında sıfır noktasında ülkenin bekçiliğini yapan illerimizdir, oralar. Daha da ileri gidelim. Milli mücadele yıllarında, daha Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmadan, Kars Cenub-i Garbi Kafkas Cumhuriyeti kurulmuş ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulmasına referans oluşturmuştur. Birinci ve İkinci Ardahan Kongereleri’ yle Sovyetlere direnç gösterilmiştir. Böyle tarihi bir geçmişi olan illerin insanlarına ve yaşamlarına karşı uygulanan bilinçsizce yapılmış şiddet eylemlerinin artık son bulmasını diliyoruz.
Yıllardır etle tırnak misali birlikte yaşadığımız halklar olarak, bizim bölgemizde birbirimizle hiçbir sorunumuz olmamıştır, olmayacak ta… İşte bu nedenle, ‘’Barış, Barış, Barış ve İlle de Barış’’ diyor, mutlu ve huzurlu bir ülkede kardeşçe, dostça yaşamak dileğiyle; her kesimin daha duyarlı, sağduyulu davranmasını, provakasyona gelmeden, tepkilerimizi ölçülü koymamız gerektiğini düşünüyorum. Şiddetten uzak duralım, her nereden ve kimden gelirse gelsin terörü lanetleyelim.

Barış, şimdi, hemen ve herkese… 11 EYLÜL 2015

Yaşar Geler

Eğitimci-Yazar

Ardahan Dernekler Federasyonu 

Genel Başkanı

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ardahan Tarihçesi ve Köyleri

ARDAHAN TARİHİ Ardahan İli yaklaşık 3000 yıllık bir geçmişe sahiptir. İlimiz, M.S.628 yılında Hazar türklerinin bir kolu olan Arda Türklerinin eline geçerek Ardahan adını almıştır. 1876-1877 Osmanlı-Rus savaşı sonunda savaş tazminatı olarak 13 Temmuz 1878 Berlin Antlaşmasıyla Ruslara bırakılan Ardahan, 1918 Brest-Litowsk Antlaşmasıyla Anavatana kavuşmuş ise de 30 Ekim 1918 Mondros Mütarekesi ile ordumuzun çekilmesi sonucu, Ermeni ve Gürcülerin işgaline hedef olmuştur. 30 Kasım 1918 tarihinde İlimiz’ de kurulan Milli Şura Hükümeti tarafından Mondros Mütarekesi şartları reddedilmiş, Milli Şura Hükümeti, Kurtuluş Savaşımızla bütünleşerek Kazım Karabekir Paşa ve Halit Paşa Komutasındaki şanlı ordumuz tarafından 23 Şubat 1921 tarihinde kurtarılmıştır. Cumhuriyetin ilanından sonra il olan Ardahan, 1926 yılında ilçe yapılarak, Kars iline bağlanmış, daha sonra 27.05.1992 tarih ve 3806 sayılı Kanunla tekrar il statüsüne kavuşturulmuştur. Ardahan Kalesi: Ardahan Kalesi çevresinde yapılan

Ardahanın Eski Resimleri

oldpictures, old, pictures, ardahan, posof, hanak, damal, çıldır, göle, hoçvan, resimleri, fotoğrafları, manzaraları, ardahanın, eski, bir, zamanlar, mehmetali, arslan, mehmet, ali, 

Ardahan Damal Atatürk silüeti Şenlik Festival 2015

ATA’NIN SİLÜETİNE BULUT ENGELİ Bu yıl 19’uncusu gerçekleştirilen Atatürk’ün İzinde Gölgesinde Damal Şenlikleri renkli gösterilere sahne olurken, Karadağ’a yansıyan Atatürk’ün silüeti bulut engeline takıldı. Bu yıl 19’uncusu düzenlenen kutlamalara, Damal Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Damal Belediye Başkanı CHP’li Ergin Önal, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, CHP Eski Milletvekili Ensar Öğüt ve yaklaşık 6 bin kişi katıldı. Etkinlikler kapsamında Damal halk oyunları ekibi gösteri sundu. Şenliğin finalini ise ünlü sanatçı Güler Duman yaptı. Festival alanından Atatürk’ün silüetini izlemek için ilçeye bağlı Ata Mahallesi’ndeki seyir alanına geçildi. Karadağlar’ın eteklerinde saat 18.00’de izlenmesi planlanan Atatürk silüeti, hava muhalefeti nedeniyle görülmedi. Damal Belediye Başkanı Ergin Önal, bu yıl 19.’su yapılan Atatürk’ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri’ne yoğun bir katılımın olduğunu söyleyerek, "İlk kez bu kadar büyük bir katılım oldu. Ancak,